Mälestise nimi Kamin, 18. saj. (must marmor)

Kunst, Materjal, Kivi, Looduskivi, Objekt, Küttekeha.

Tehnika: pottsepatöö, raidtehnika, sepistatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus ca 105 cm, laius ca 125 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Must, nikerdustega klassitsistlik kamin paikneb hoone Kohtu tn. 8 soklikorrusel ning on arvatavalt pärit 19. sajandist. 1938. aasta hoone vestibüüli ja keldrikorruse ümberehituse käigus on kamin oma algselt asukohalt ümber tõstetud ning uue ahju ette paigutatud. Profileeritud kaminasimss toetub rikkaliku dekooriga kaminaraamistusele. Kamina esikülje friisi keskosa kilbil on kujutatud loorberioksi, friisi jätkab mõlemalt poolt meanderornamendist nikerdus. Kaminapiidad on mõlemalt poolt kaunistatud rosettidega, mis hoivad draperiifestoone. Kamina koldevõre on raudsepis, ahjupotid kaetud musta lakiga. Kamin on ära märkimist leidnud riigiasutuste inventariseerimise käigus 1922. aastal koostatud nimekirjas ning sinna komplekti on algselt kuulunud ka marmorkell (pole säilinud).