Mälestise nimi Kamin, 19. saj. (valge marmor, malm)

Kunst, Materjal, Metall, Kivi, Looduskivi, Objekt, Küttekeha.

Tehnika: pottsepatöö, raidtehnika.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus ca 113, laius ca 145 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Valge, nikerdustega marmorkamin 19. sajandist paikneb hoone Kohtu tn. 8 I korrusel (kantsleri kabinet) ning tõenäoliselt oma algsel asukohal. Lihtne, kergelt eenduv profileeritud kaminasimss toetub saatüripeadest, viinamarjakobaratest ja lehtedest nikerdornamendiga kaminaraamistusele. Liseenisarnase lahendusega kaminapiidad toetuvad kergelt profileeritud baasile. Kaminasuud ümbritseb kahhelplaat, koldevõre ja tuhasahtel messingist. Kamin on ära märkimist leidnud riigiasutuste inventariseerimise käigus 1922. aastal koostatud nimekirjas. Lugeva puto väike valgest marmorist kaminaskulptuur on arvatavalt pärit 19. sajandist, kamina komplekti lisatud aga hiljem, peale 1922. aastat.