Mälestise nimi Suvila Narva-Jõesuus Aia 29, 19. saj
Ehitisregistri ehitis eramu (118001435)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Ida-Viru maakonna vaneminspektor, Kalle Merilai

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Kuurortlinna 19. sajandivahetusel omaaegsete vene kaupmeeste poolt Eestisse rajatud puitsuvila näide

Mälestise kirjeldus

Historitsistlik, mauri/vene stiilis, suur, ebasümmeetrilise põhiplaaniga, keskosast II korruseline puithoone. Tänavapoolses otsas eendub peasissepääsu eeskoda kinnise verandana. Õuepoolsel küljel veranda neo-klassitsistliku kujundusega - kolmfrontooni ja sammastega. Välisvooder servatud laudadest. Kujunduses rikkalikud profileeritud pitskarniisid, ornamentaalsed aknaraamistused, mis ulatuvad vahekarniisideni. Aknad pikad kitsad, pealt teravnurksed.

Ehitatud 19.s. lõpul.