Mälestise nimi Oblaatide toos, 20. saj. algus, annetatud 1910 (messing, valatud, trugitud, hõbetatud, seest kullatud)
Mälestise vana number K 26

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraalese 20. sajandi algusest.

Kirjeldus

Messingist armulaualeibade oos on valatud ja trügitud. Oblaatide toos on silindrilise vormiga nõu. Toosi alumine serv on randina eenduv. Üla- ja allosas on monteeritud kitsas taimornamendiga (akantus, viinamarjad) kaunistusriba. Kerget kumerat kaant kroonib kreeka ristiga tipnev ketastest nupp. Nõu on pealt hõbetatud ja seest kullatud.

Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: annetatud 1910
Mõõtmed: üldkõrgus 14,8 cm, kehami kõrgus 9,2 cm, põhja läbimõõt 14,6 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Põhja all graveeritud tekst: "Maarja linna koguduse poolt 1910 a. Jumalale auks."