Mälestise nimi Elamu Narvas Koidula t 6, 17. saj, 1982
Ehitisregistri ehitis hotell (118001981)

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1521-1710.

Üks väheseid säilinud ennesõjaaegseid Narva vanalinna elamuid.

Mälestise kirjeldus

2-korruseline ja väljaehitatud katusekorusega kivihoone, s-kivi viilkatusega. Mainimist väärib ka tagasihoidlik portaal ja sisetrepp.
(Arh. mälestise pass, 1982)

Mälestise ajalugu

Oletatavalt rajatud 17.s. IV v. alguses. Juba saj. lõpul oli halvas seisukorras. 18.s. lõpul oli hoone 2-korruseline ja kasutusel elumajana. Saj. lõpust asus siin nn. "Grigorjevi pärijate trükikoda", kus trükiti eesti- saksa ja venekeelseid raamatuid, s.h. ka ajalehti "Wirulane" ja "Kiir". Trükikoda asus siin ka 20.s. I poolel ja pärast sõdagi. Hoone rest. 1980-ndate algul. (arh. mälestise pass, 1982)