Mälestise nimi Kreenholmi meistrite vana elamu Kose t 8, 1875

Paikvaatluse kuupäev: 05.12.23

Menetleja: Narva Linnavalitsuse Arhitektuuri- ja Linnaplaneerimise Amet, muinsuskaitse vaneminspektor, Madis Tuuder

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Elamu, Korterelamu, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Kreenholmi tehaste hooned ja rajatised moodustavad tervikliku ja ainulaadse elamu- ja administratsioonihoonete kompleksi.

Kirjeldus

Rõhtlaudvooderdisega 2-korruseline palkmaja. Ühes plokis on kaks korterit, II korruse korter on eraldi tänavasissepääsu ja trepikojaga. 3-toalised korterid on läbikäidavate tubadega. Majaks liitub 4 plokki. (EA)

Vanimaid ridaelamuid Eestis. Arh. R.Heinrichsen, ehit. 1875.

Vastavalt lisatud skeemile