Mälestise nimi Kreenholmi vana haigla, 1906
Ehitisregistri ehitis haigla (118010255)

Märksõna(13)

Ehitised, Kompleksid, Ravikompleks, Ravihoone, Haiglahoone, Tootmiskompleks, Kõrvalhoone, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Ravihoone, Haiglahoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Hooned moodustavad ühe omalaadsema ning huvitavama tööstuse juurde kuuluva elamu- ja admin. kompleksi ning peegeldab ilmekalt möödunud aegade tööliselamurajooni. Vaatamata mõningatele ümberehitustele on ehitused ühtseks ning ainulaadsema kompleksiks vabariigi territooriumil.

Mälestise kirjeldus

Historitsistlik, puhasvuukviimistlusega tellishoone. Lakoonilise fassaadikujundusega, kõrgete akendega. Seinapindu lõpetab lai eenduv telliskarniis. Sissepääsu ees viilkatusega kõrgel soklil veranda.

Ehit. 1906, arh. P. Alisch.