Mälestise nimi Kreenholmi ladude vana kompleks, 19.saj.

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Kõrvalhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ladu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Ühe omalaadsema ning huvitavama töölisasula kompleksi, mida iseloomustab ehitistüüpide mitmekesisus ja historitsistlik arhitektuur, kuuluvad hooned. Vaatamata mõningatele ümberehitustele on ehitused ühtseks ning ainulaadsemaks kompleksiks vabariigi territooriumil.
Mälestise tunnuseks on fuktsionaalsed hoonemahud ja välisilme.

Mälestise kirjeldus

Pikad ühekorruselised, puhasvuuk punasest tellisest ehitised. Lakoonilise fassaadilahendusega. Kuuludes teiste vabrikuhoonetega ühtsesse ansamblisse ja stiili.

Ehit. 19.s. lõpul.