Mälestise nimi Reljeef Justitia kujutisega, 1629 (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur, Reljeef.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1973. aastast

Materjal: paas.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister, Tallinn
Mõõtmed: kõrgus 207 cm, laius 75 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Loorberipärjast kartušis figuuri kohal antiikvas tekst IUSTITIA. Figuuri all rullisornamendiga ääristatud kartušis antiikvakirjas sentents
RECHT BLEIBT VND LEST SICH NICHT VN TERDRÜCKEN
IHM MUSSEN WEICHEN ALLE BÖSE TUCKEN
(Õiglus jääb ja ei lase end maha suruda, tema ees peab taganema kõik kuri)
Reljeefi allosas raehärra Johan (Hans) Mülleri ja tema naise Margaretha Pröbstingi vapid ja initsiaalid HM ja MP ning nende vahel daatum ANNO/1629
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Konserveeritud 2002. aastal OÜ Tarrest Ehitus poolt
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Inglina kujutatud Justitia hoiab käes oma atribuute - mõõka ja kaalusid - ning on paigutatud ümarkaarsesse nišši. Reljeef on madal, figuurikäsitlus pisut jämedakoeline, proportsioonid kohmakad.
Raidreljeef leiti 1882. aastal raehärra H. Müllerile (Tallinna kodanik 1617.a., raehärra 1620.a.) kuulunud elamust Viru tn. 4.