Mälestise nimi Veinikann, 20. saj. algus, annetatud 1917 (messing, valatud, trugitud, nikeldatud, seest kullatud)
Mälestise vana number K 25

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraalese 20. sajandi algusest.

Mälestise kirjeldus

Väljast nikeldatud ja seest kullatud armulauaveini kann on messingist valatud ja trügitud. Kann esindab 19. sajandi lõpus levinud kannutüüpi, Kannu keham on alt veidi laieneva silindrilise vormiga. Keham toetub madalale kitseneva õlaosaga kabjale. Sang on kujundatud kolmnurgana, mis allosas pärast kannuga ühinemist sarvena eendub. Kergelt kummuva kaane nupp päädib kullatud kreeka ristiga. Kaas kinnitub hingega sanga ülaosa külge, kinnituskohta markeerib sarvekujuline ehisnupp. Ümar kaas on ühendatud tila katva kolmnurkse osaga.