Mälestise nimi Maal "Poiss nööriga", A.Johani, 1934 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Maali autor A. Johani kuulub I Eesti Vabariigi kunstnike paremikku, mis annab maalile kunstiajaloolise väärtuse.

Mälestise kirjeldus

Maalil on kujutatud poissi poolfiguuris nöörikimp üle keha, 1/4 pöördes paremale. Üldkoloriit sinine.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1964. a.

Autor, valmistamise koht: Andrus Johani
Dateering: 1934.a
Mõõtmed: 80 x 64 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Signatuur all paremas nurgas "A. Johani 1934"
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Maali raam hävis 22.02.1986.a mil Kuremaa mõisa peahoones oli tulekahju. Mõõdud koos raamiga olid 97 x 82 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Andrus Johani (1906 - 1941) kuulub I Eesti Vabariigi tuntumate maalikunstnike hulka, kes lõpetas 1933. a. kõrgema kunstikooli "Pallas" ning paistis silma oma loomingu ulatusliku vormilise ja sisulise haarde poolest.