Mälestise nimi Ratasrist, 17.saj. (paas)

Inspektor: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste inspektor, Grete Nilp

Muinsuskaitse all alates 1973. a., vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 696.

Materjal: paas.
Tehnika: tahutud.
Dateering: 17.saj.
Mõõtmed: h 129,5 cm (1986. aastal on risti kõrguseks mõõdetud 134 cm), ø 80 cm, ristiosa paksus 16,5 cm, jalamiosa paksus u. 22 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ratasrist on tahutud paekivist. Sõõriga ümbritsetud otste suunas laienev võrdhaarne rist on näide 17. sajandile iseloomulikust hauatähisest. Viimane asjaolu annab ristile muinsuskaitselise väärtuse. Risti ja jalami kokkupuutekohta toestavad kahel pool väikesed eendid. Kui ristil on olnud tekst, on see tänaseks tuhmunud.
Asukoht: kirikaias kirikust idas.

(Kirjelduse koostas Külli Erikson 2001.a.)