Mälestise nimi Gravüür-epitaaf "Ecce Homo" raamiga, Fr.de Widt, annet.1684 (vasegravüür, puit, polükroomia)

Seisund: deponeeritud

Kunst, Materjal, Puit, Paber, Objekt, Graafika, Epitaaf.

Muinsuskaitse all alates 1997.a.

Materjal: puit, paber.
Tehnika: nikerdatud, polükroomia, saelõige, vaselõige.
Autor, valmistamise koht: Frederick de Widt, Amsterdam
Dateering: 17. saj. keskpaik, annet. 1684.a.
Mõõtmed: Gravüür: leht 55,5x44,1 cm. Epitaaf: h ca 106,5 cm, h kroonita ca 94,5 cm,laius ca 74,7 cm, krooni laius ca 23 cm; raamiava 52x39 cm, raamiliist 4,8 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Raamistuse tagaküljel muinsuskaitse nr. pliiatsikirjas: MKI 7V 494.
Epitaafraami allosas annetaja nimi ja daatum: Reinholdt Märtens Der Elter Anno 1684.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Gravüüril on kujutatud Jeesus Kristuse poolfiguuri kerges pöördes, käed on rinna ees vaheliti.Peas kibuvitsakroon ja aupaiste.Parema käe sõrmede vahel on pikk peenike kepp.
Gravüüril puudub autori signatuur. Lehe paremas allnurgas 11(?)
Restaureeritud ( paber dubleeritud, toonimisjälgedega).Vasakul üla- ja allosas torkeauk roostejäljega.
Kõhremotiiviline äärenikerdus peenem kui ülejäänud epitaafidel. Raamistus tipneb nikerdatud krooniga; allservas keskel nikerdatud viinamarjakobar.
Värvid: mustjal foonil tumeroheline punasega; kroon pruun, tumeroheline, valge; viinamarjakobar roosakaspunane, lehed rohelised; raam: pruunikas, marmoreering valgega, hallid ja roosakaspunased ääretriibud.
Gravüüri autor Frederick de Widt tegutses Amsterdamis 1650.aastatel graveerija ja kirjastajana. Piirsalus on teadaolevalt ainsad selle kunstniku gravüürid Eestis (algselt 9 tk). Epitaaf-
raamistused on valminud kohapeal ning paigutati tõenäoliselt 1684.a. tollasesse Piirsalu kirikusse, mis ilmselt oli puithoone ning peale uue kiriku valmimist 1863.a. lammutati; gravüürepitaafid paigutati uue kiriku seintele.
Gravüür varastati 10. juulil 1979, pärast kättesaamist sama aasta augustis anti gravüür Haapsalu Muuseumisse hoiule.
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.