Mälestise nimi Küünlajalg (altari-), 19. saj. lõpp (malm, valatud, alumiinium- ja pronksvärv)
Mälestise vana number K 19

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine tüüpiline ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 19. sajandist.

Kirjeldus

Tsingist valatud ja monteeritud küünlajalg on kaetud alumiinium- ja pronksvärviga. Pseudogooti stiilis küünlajalg järgib keskaegseid eeskujusid. Küünlajala astmetena ülespoole ahenev kabi on kuuetahuline, nurga all liitub kabjaga kuuetahuline ažuurne latern. Tüves on samuti kuuetahuline. Tüvese jagab keskosas kaheks kuuetahuline astmeline ketas. Tüvese alumise osa tahke liigendavad ristkülikulised süvendid, ülemist kiilkaarse lõpetusega leegitaolised süvendid ja selle kohal kolmiksiir. Tüves päädib taimornamendiga kaetud karikataolise kapiteeliga. Sellega liitub kuuetahuline küünlapesa. Küünlapesa ülaservaga ühel tasapinnal olev kuuetahuline rasvataldrik on kujundatud allapoole pööratud kroonina, mida kaunistavad tüüpilised gooti elemendid nagu hammasrinnatis ja leekestiilis kaared.

Materjal: tsingisulam.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 20.saj algus
Mõõtmed: kõrgus 62,2 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Küünlajalg on komplektis teise samasuguse küünlajalaga (reg.nr 145).