Mälestise nimi Polli mõisa viinavabrik, 19. saj

Märksõna(13)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Tootmishoone, Viinavabrik, Tootmiskompleks, Tootmishoone, Vabrikuhoone, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Vabrikuhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Mõisaansambli oluline tööstushoone, millel on autentsena säilinud 19. sajandi II poolele iseloomulik välisilme, algupärased ehitukonstruktsioonid ja detailid.

Mälestise kirjeldus

Historitsistlik, madalamale 1-kordsele maakiviseintega poolkelpkatusega hoonele liitub 2-kordne krohvitud seintega viilkatusega ehitis, mille nurgas silmapaistev massiivsel soklil kõrge ahenev tellikivist korsten. Omaaegset viinavabrikut on mitu korda restaureeritud.
(Ajalooline õiend, 1984)

Arh. mälestise pass, E.Kangilaski, 1983