Mälestise nimi Tornikell (Salvator kell), D. Riedeweg, 1685 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Tallinnas valatud ajastuomase kunstilise kujundusega kirikukell barokkajast 17. sajandist.

Mälestise kirjeldus

Maarja-kellast tunduvalt tagasihoidlikuma kujundusega ja väiksem kirikukell valukirje ja ülaservas arabeskornamendivööndiga.

Muinsuskaitse all alates 1973 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 211
Kirjandust:
E. Nottbeck, W. Neumann. Geschichte und Denkmäler der Stadt Reval. II. Tallinn, 1899, lk. 61

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: Tallinna meister Detlof Riedeweg
Mõõtmed: Ø ca 122 cm, korpuse kõrgus ca 92 cm, kogukõrgus ca 115 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ülal ornamendivööndi vahel: SALVATOR MEMORAT FVERIT QVAE NOSTRA RVINA TERTIA POST CINERES EDO REFVSA SONVM; ümber löögiringi: DVRCH FEVER BIN ICH GEFLOSSEN DETLOF RIEDEWEG HAT MICH GEGOSSEN IN REVAL ANNO 1685
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kergelt määrdunud; löögiringist ca 6 x 5 cm suurune kolmnurkne kild ära.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kell paikneb kiigel; valuvea tõttu häälest ära, mistõttu teda ei helistata.