Mälestise nimi Olustvere mõisa kuivati 1, 19.-20.saj.

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Majandushoone näide Viljandimaa ühes suurimas hästi säilinud mõisaansamblis. Mälestise tunnusteks on autentsena säilinud 20. sajandi algusele iseloomulik välisilme, säilinud algupärased ehitukonstruktsioonid ja detailid.

Mälestise kirjeldus

Suur, historitsistliku fassaadikäsitlusega, massiivne, ühekorruseline, osaliselt kahekorruseline, mitmete juurdeehitustega lõhutud maakividest hoone. Algne põhihoone on T kujulise põhiplaaniga. Kaetud kõrge viilkatusega katendiks eterniit, osaliselt valtskivi. Torn on kaetud plekiga. Head ehituskvaliteeti rõhutab tahutud maakiviplokkidest seinapindade viimistlus, korrektselt laotud nurgakvaadrid ja punasest tellisest avade raamistused.
(Olustvere mõisaansambli hoonete inventariseerimine, AB Eek & Mutso, 1999)

Ehitusaeg ca 1910-1912

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 on kaitsevööndiks 50m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates, kuni Olustvere mõisa ühise kaitsevööndi kehtestamiseni