Mälestise nimi Olustvere mõisa kuivati 2, 19.-20.saj.

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Majandushoone näide Viljandimaa ühes suurimas hästi säilinud mõisaansamblis.
Mälestise tunnusteks on terviklikult säilinud algupärane välisilme, detailid ning nende arhitektuurne vormistus.

Mälestise kirjeldus

Masinarehi. Pikk tellishoone, millel otsas väiksem juurdeehitus(masinaruum). Hoone seinad moodustuvad punasest tellistest postidest ja nendevahelistest prussidest. Esifassaadil, kolme kaarava vahel osa seinast laotud lõhutud maakividest, kus lai vuugivahe on täidetud väikeste maakividega. Hoone kaaravad on samuti vormistatud telliste ja korrapäraselt laotud maakivi laoga. Madalam hoone kõrval punasest tellisest korsten.
(Olustvere mõisaansambli hoonete inventariseerimine, AB Eek & Mutso, 1999)

19.s. III v.
(hoone oli olemas juba Olustvere mõisasüdamiku plaanil 1864/66, EA f 3724, nim 5, s 2784))

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 on kaitsevööndiks 50m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates, kuni Olustvere mõisa ühise kaitsevööndi kehtestamiseni