Mälestise nimi Tarvastu kirikuaed, 14.-19. saj

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Sakraalkompleks, Kalmistu, Kirikuaed, Ehitiste liigid, Maastikuobjekt, Kalmistu, Kirikuaed, Ehitusperioodid, Enne 1520.

Keskaegset kihelkonnakirikut ümbritsev ajastule iseloomulik kirikuaed.

Mälestise kirjeldus

Ümber kiriku on olnud madal kiviaed, mis tänaseks vajunud ja lagunenud ning märgatav ebaühtlaselt. Kiriku ees on raudaed, mis vajunud ja roostetab. Kirikuaed lage.

Mälestise ajalugu

Esimesed teated Tarvastu kihelkonnast pärinevad 1225. aastast. Kogudust on mainutud esimest korda 1234. aastal. Kirik ise on ehitatud tõenäoliselt 14. sajandi alguses. Kirikuaed on tõenäoliselt rajatud kiriku ehitamisega samaaegselt. Kiriku ajalooline saksakeelne nimetus on Groß-St. Johannis.