Mälestise nimi Tarvastu mõisa moonakatemaja, 19. saj

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Moonakatemaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Moonakatemaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Mõisakompleksi kuuluv hoone, millel on säilinud hoone põhimaht, välisilme ning algupärased ehituskonstruktsioonid.

Mälestise kirjeldus

Suur, massiivsete proportsioonidega maakivihoone, mille kivide vahed laialt krohvitud ja dekoreeritud kivikillustikuga. Hoonet katab kõrge poolkelpkatus, mille räästa ja kelba alla laudkarniis. Poolviilu all lai tellistest vahevöö. Tellistega on ääristatud ka avad ja hoone nurgad, mis ümardatud veerandsammasteks. Aknad kitsad ja kõrged, 8-ruudulised. Poolviilus laiad kinnilaotud lakauksed.

Hoone ehitatud 1866.a