Mälestise nimi F. J. Rehbinderi vapp-epitaaf, 17. saj. lõpp (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf, Vappepitaaf.

Tehnika: nikeldatud, polükroomia.
Autor, valmistamise koht: tundmatu Tallinna tisler-puunikerdaja (Christian Ackermanni töökoda ?)
Dateering: 17. sajandi lõpp (umbes 1697)
Mõõtmed: kõrgus 210 cm, laius 195 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tekstitahvlil musta värvi gooti kirjas tekst:
Der Hochwohlgebohrne Herr Baron
Fromhold Johan von Rehbinder Ihro Königl Maijtt
zu Schweden wohlbedienter….ist Anno 1671 den 30….
………und sehlig…….entschlaffen seines
alters 26 Jahr und……Monat
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tolmune.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): nelinurkne vapikilp jaotatud neljaks: parempoolsel ülemisel ja vasakpoolsel alumisel sinisel väljal kuldne kroon, mida läbivad kuldsete käepidemetega hõbedased mõõgad; vasakpoolsel ülemisel ja parempoolsel alumisel punasel väljal profiilis kuldse lõvi poolfiguur, mis hoiab käppade vahel hõbedast hellebardi. Suure vapikilbi keskel paikneb väike keskkilp, mille hõbedasel väljal kümme kuldset kuusnurkset tähte, kolm kuldset krooni ja kolm musta madu. Vapikilbile toetub kuldne kroon, mille külgedel kaks turvisekiivrit. Parempoolsel kuldne peeglit hoidev lõvi, vasakpoolsel, paremas käpas nooli hoidev lõvi. Vapikeebi moodustab kuldne-hõbedane akantusornament. Külgedel seisavad hõbedases rüüs tõrvikuga figuurid. Vappepitaafi servadel rohelised palmilehed. Militaarsest atribuutikast ümbritsetud tekstitahvel on kujundatud hõbedase kangana, mida hoiavad kuldjuukselised tõrvikuga putod. 2002 konserveeritud Tallinna Toomkiriku vappepitaafide konserveerimistöökojas.