Mälestise nimi Uue-Suislepa mõisa tõllakuur, 19. saj

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Tõllakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Tõllakuur, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

Piirkonna klassitsitlikusse mõisaansamblisse kuuluv majandushoone, mis moodustab teiste mõisahoonetega tervikansambli.

Mälestise kirjeldus

Krohvitud saviseintega hoone. Hoonet katab eterniit poolkelpkatus. Teldsümmeetrilises esifassaadi keskel kolm kahepoolega ust, millest otstepool veel 2 ust. Tagaküljel väiksed aknad.

Ehitatud arvatavalt 19.s. I v. Remonditud 20s. II p.
(Eesti NSV mõisate esialgne ülevaade. Viljandi rajoon. V. Ranniku, Tall. 1978)

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 on kaitsevööndiks 50m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates, kuni Uue-Suislepa mõisa ühtse kaitsevööndi kehtestamiseni