Mälestise nimi Vana-Võidu mõisa aiatööriistade kuur, 19.saj.

Menetleja: Viljandimaa nõunik, Anne Kivi

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Riistakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuur, Riistakuur, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Lõuna-Eestile iseloomuliku arvukate ja suurte majandushoonetega hilisklassitsistliku mõisaansambli majandushoone

Mälestise kirjeldus

Väike eklektilise vormistusega omapärane kivihoone. Hoonet katab uus S-kivi katendiga viilkatus. Maakivide vahed kaunistatud väikeste kivitükikestega. Avad ja nurgad ääristatud tellistega hambuvate plokkidena. Aknad pealt erinevalt vormistatud kaarsillustega. Seinu dekoreerivad tellistest vahevööd, millel eenduvad kolmnurgad

Ehitatud arvatavalt 19.s. lõpul.