Mälestise nimi Vana-Võidu mõisa ait, 19.saj.

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ait, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait, Ehitusperioodid, 1841-1917, 1918-1939.

Mälestise tunnus

Lõuna-Eestile iseloomuliku arvukate ja suurte majandushoonetega hilisklassitsistliku mõisaansambli majandushoone

Mälestise kirjeldus

Suur, kõrge hoone. Kaetud poolkelpkatusega, millel laiad eenduvad profileeritud räästa- ja viilukarniisid. Hoone seinad on maakividest millede kivide vahelised laiad krohvitud pinnad dekoreeritud kivikildudega. Hoone sokkel eraldatud kivipinnast kitsa simsiga. Uksed on kõrge kaarega. Otsaviilus suur segmentaken, teised aknad väiksed laia krohviäärisega pilud.
(V.Ranniku "Mõisate esialgne ülevaade. Viljandi rajoon ")

Ehitatud 19. s keskel. Hoonesse on 1938 a. kuivati sisse ehitatud.