Mälestise nimi Tusti mõisa park, 19.saj.

Viljandimaa tüüpiline, regulaarsete elementidega, maalilisse loodusesse sulandatud mõisapark.

Mälestise kirjeldus

Keskmise suurusega 4.4 ha park paikneb Tänassilma jõe ürgoru kaldanõlvakul ning orgu suubuva oja sälkorus ja sellele ojale paisutatud järve kallastel.
Park on Viljandimaale tüüpiline regulaarsete elementidega ja mitmeosaline. Esiväljak on väike,ümbritsetud poorkaare kujuliselt pärnadega. Tagaväljak on olnud avar, avatud vaatega maalilisse jõeorgu. Pargi põhiosa on vabakujuline küllaltki suletud puistu, mis jätkub parkmetsana piki paisjärve.
Pargi lääneosas on säilinud osa pöetud pärnade alleest.
Park on keskmise liigirikkusega, peapuuliik on harilik saar ja pärn Peahoone läheduses on mõned stiilsed okaspuude rühmad: kuusk ja lehis, kontrastiks kased ja pärnad.

Park on rajatud koos hoonetega 19. sajandi II poole algul, hiljem on parki täiendatud.