Mälestise nimi Elamu Viljandis Posti 2/ Tallinna 14, 19.saj. I pool

Inspektor: Viljandi Linnavalitsus, Monika Vestman

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

Tüüpiline 18-19 s alguse väikelinnaelamu, millel on säilinud suures osas algupärane välisilme, ruumistruktuur ja ehituskonstruktsioonid.

Mälestise kirjeldus

Ristkülikukujulise põhiplaaniga, algselt suhteliselt kõrgel maakivivundamendil, kõrge S-kivi poolkelpkatusega rõhtpalkmaja. Seinad vooderdatud laiade püstlaudadega. Kõrge välistrepiga peasissekäik keskteljelt nihutatud. Samal joonel esik ja köök, neist kummalegi pool kaks eluruumi.
Klassitsistliku fassaadidekoori kujundavad ukse ja akende hammaskarniisiga piirlauad, kannelüüridega nurgapilastrid, geomeetrilise ornamendi ja rosettidega välisuks. 20.s. alguses ehitati pööningule eluruumid, õueküljele trepikoda.
(A. Lass, Eesti Arhitektuur)

Ehitatud 19.s. algul. Eluruume laiendatud 20.s. algul.