Mälestise nimi Võhma tuletõrjehoone, 1939. a

Menetleja: Viljandimaa nõunik, Monika Vestman

Märksõna(7)

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Haldushoone, Tuletõrjedepoo, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Linna dominantne hoone, millel on säilinud algupärane arhitektuurne välisilme .

Kirjeldus

Tuletõrjehoone on 2-korruseline krohvitud kivihoone. Fassaadi elavdavad proportsioneeritud aknad ja eenduvad koridorid. Kitsaste akendega torn hoone otsal. Selle ots on viimasel korrusel liigendatud vahevöö ja karniisiga. Ülemisel korrusel avaneb igasse külge 3 väikest akent.

Ajalugu

Tuletõrjehoone projekt pärineb 1938. aastast. Hoone ise valmis 1939. aastal, varem samal kohal asunud 1922. aastal valminud tuletõrjehoone asemele. Hoone kuulub Võhma linnavalitsusele ja on osaliselt kohandatud linnavalitsuse tööruumideks.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 on kaitsevööndiks 50m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates