Mälestise nimi G. J. v. Vietinghofi vapp-epitaaf, 1693 (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf, Vappepitaaf.

Tehnika: polükroomia.
Autor, valmistamise koht: tundmatu Tallinna tisler-puunikerdaja (Christian Ackermanni töökoda ?)
Dateering: 17. sajandi lõpp (umb. 1693)
Mõõtmed: kõrgus 226 cm, laius 188 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tekstitahvlil kuldsel põhjal mustade tähtedega: ANNO 1693 den 6 november
Starb.............HochEdelgeborner
Gestrenger.....Mannhafter Herr
Herr GERHART JOHANN von Vieting
hof Ihro Köningl. Maijtt zu Schweden
Wolbedienter Lieutenant Seines
Alters. 6 Monat
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tolmune, tekstitahvli kiri osaliselt hävinud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): traditsioonilise barokse kompositsiooniga vappepitaaf, mille keskel paikneb nelinurkne vapikilp: hõbedase välja jagab kaheks must õlarihm paremalt kolme kuldse kammkarbiga. Vapikilbile toetub raudrüükiiver, mille kroonilt kõrguvad hõbedased tiivad, nende vahel kolme kammkarbiga kaunistatud alusel rebase käpad (rebane ise on kaduma läinud). Vapikilpi ääristab akantusornament, külgedel seisavad hõbedases rüüs naisfiguurid. Vappepitaafi allosas paikneb militaarsest atribuutikast ümbritsetud tekstitahvel. 1996 konserveeritud Tallinna Toomkiriku vappepitaafide konserveerimistöökojaS