Mälestise nimi Leivik, W. M. Dreier, 18.saj. I pool (hõbe)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Autor, valmistamise koht: Wolter Martin Dreier, Haapsalu meister
Dateering: 18. sajandi I pool
Mõõtmed: Ø 11,9 cm, kõrgus ca 0,5 -0,7 cm; serva laius ca 2 cm
Märgid (meistrimärgid): põhja all Haapsalu linnamärk (ankur) ja meistrimärk WD.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Serval graveeritud pühitsusrist, mille juures annetajanimetähed FK (ristist vasakul) ja EJW (ristist paremal)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti mustunud ja oksüdeerunud, põhi lopergune
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Väike lame hõbeleivik, serval graveeritud pühitsusrist ja annetaja nimetähed.
Wolter Marten Dreier, Haapsalus aastatel 1701-1739 tegutsenud kullassepp, Tallinna kullasseppade tsunfti kaasmeister.
K. Kirme. Eesti hõbe. Tallinn, 2000, lk. 124: Wolter Marten Dreier… sai 1701 Tallinna kaasmeistriks Haapsalus… on meile pärandanud 3 peekrit ja mõningaid kirikuriistu…
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.