Mälestise nimi Kann, Tallinna töö, 1653 (hõbe)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Tehnika: graveeritud, kohrutatud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Heinrich Bengelsdorff?, Tallinn
Mõõtmed: kõrgus 32 cm (kehami kõrgus 26 cm); jalami Ø 13 cm, suudme laius max 20, 4 cm
Märgid (meistrimärgid): Jalami serval Tallinna linnamärk ja raskestiloetav meistrimärk.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Graveeritud annetustekst kehami esikülje keskosas.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kehamil hulk erikujulisi mõlke; tila servas jootejäljed; viinamarjakobar oksüdeerunud. Kullatise pind kannu allosas varasema paksu kullatisekihi kao tõttu krobeline.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaunilt proportsioneeritud, kergelt kõhukas kohrutatud hõbedast, seest kullatud veinikann, mis seisab ümmargusel profileeritud jalamil. Profileeritud on ka kannu kaas, mille kumerduv keskosa tipneb valatud viinamarjakobaraga (kõrgus ca 2, 5 cm). Kannu hoogsa kaarega alaspidi S tähe kujuline sang on dekoorita ja lõppeb lameda vapikijulise pinnaga. (2, 2 x 1, 9 cm). Annetustekstist allpool on graveeritud Jumala Tall lipuga ja selle all aastaarv: MDCLIII.

Kannu valmistajaks on ilmselt Tallinna meister Heinrich Bengelsdorff (tegutses 1620-1641).