Mälestise nimi Karikas, 17.saj. (hõbe, osal. kullatud, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Tehnika: graveeritud, trugitud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Eesti?
Dateering: 17.saj.
Mõõtmed: Kõrgus 22 cm, kupa Ø 13, 7 cm, pungise Ø ca 5, 5 cm, jalami Ø 15, 4 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Jalami serva all graveering: Hier zu alt Kirchen Silber 11 ½ lott noch Dazu gelegt nebst der Paten 33 lot 1 ½  Wolter StackelbercH Helena von Liwen : Hallinap H T
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Silmapaistvalt ilus barokne hõbedast armulauakarikas, kupa seest kullatud. Ilmselt on karikas kullatud olnud üleni – väljaspool kullatis säilinud huulääre mõikavööl, pungise süvispindadel ja jalami äärtel. Silinderjas, altpoolt ahenev kupa toetub kuuetahksele tüvisele, mida liigendavad 4 mõikavööndit ja mille keskosas on peaaegu täisnurkselt eenduv pungis. Pungisel on süvistatud joonega markeeritud siledad ümarikud pinnad (6 pungise ülaküljel, 6 – alaküljel), pungise keskjoonel moodustub samadest süvistatud joontest rombistik, mille kuuele tahule graveeritud gooti tähed annavad kokku nime IEHSUS. Jalam on kuussiirukujuline, välisäär profileeritud.