Mälestise nimi O. R. Ferseni vapp-epitaaf, 17. saj. lõpp (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf, Vappepitaaf.

Tehnika: polükroomia.
Autor, valmistamise koht: Christian Ackermanni töökoda (?)
Dateering: umbes 1686
Mõõtmed: k?rgus 286 cm (tammeoksa tipust), laius 222 cm, vapikilp 70 x 55 cm.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tolmune; kiri tekstitahvlil täielikult hävinud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): vappepitaaf traditsioonilise barokse kompositsiooniga. Keskel asetseb perekonnavapp: kuldse servaga ääristatud hõbedasel vapikilbil on tiibadega sinine kala, kellel on peas kuldne kroon ja suus punase kiviga kuldne sõrmus. Kala selja ja tiiva vahel - kuldne lilleõis. Vapikilpi ääristavad suured akantus-motiividega nikerdatud detailid - seest ??nestatud h?betatud ja kullatud pool-kerad. Vappepitaafi külgedel seisavad ümarplastilised h?betatud turvises s?dalased helle-bardiga. Vapikilbi kohal paiknevast kroonitud raudrüükiivrist k?rguvad kolm roosi.Vapikilbi all asuvast tammekännust kulgevad kummalegi poole üles harud lehtede ja väikeste perekonnavappidega. Vappepitaafi alumises osas paikneb hõbetatud tekstitahvel, millel olnud kiri on täielikult hävinenud. Tekstitahvlit ääristavad hõbedased kuldse narmasäärega tutid, mida hoiavad kaks kuldjuukselist putot. Tekstitahvli kummalgi küljel militaarne atribuutika.
2000. konserveeritud Tallinna Toomkiriku vappepitaafide konserveerimistöökojas.