Mälestise nimi Oblaatide toos, Chr. Mansfeld, annet. 1730 (hõbe, kullatud)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Autor, valmistamise koht: Tallinna kullassepp Christian Mansfeld noorem
Dateering: umbes 1730
Mõõtmed: põhi 11, 5 x 15, 1 cm (ovaal), suue ca 9, 8 x 14, 1 cm (ovaal), kõrgus 6,5 cm
Märgid (meistrimärgid): põhja all hõbedamärgid: Tallinna linnamärk (danebrog), meistrimärk CMF.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): põhja all graveeritud annetuskirje: Hr: G: S: Bürgmeister 1730
Põhja all servas poolkustunud tušikirjas muinsuskaitsemärgistus: MKI 8 V 603
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kullatis kulunud täiesti, nii kaane kui ka toosi servas mõlke
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Karikaga (reg. nr. 14845) ühtekuuluv algselt üleni kullatud ovaalse põhiplaaniga oblaatide toos, mille lameda profileeritud kaane küljekumerust katavad sarnased rõõned ja rosetid kui karikagi põhja. Toosi allserva randi peen rõõnestus meenutab nöörvööd
Christopher Mansfeld II (1685-1740)– Tallinna kullassepp, meister aastast 1715
K. Kirme. Eesti hõbe. Tallinn, 2000, lk. 104: 1730. aastal üht armulauakarikat valmistades on Mansfeld noorem tavapärast karikavormi moderniseerinud, lisades tavalisele kuussiirulise kabja, kuuekandilise tüvese, ümara liigendatud pungisega ja lihtsa kupaga karikale rõõnekujulised kaunistused ümber kupa alaosa. Analoogiliselt on lahendatud ka karikaga komplekti kuuluv oblaatide toos.