Mälestise nimi J. H. Nierothi vapp-epitaaf, 17. saj. lõpp (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf, Vappepitaaf.

Tehnika: polükroomia.
Autor, valmistamise koht: tundmatu Tallinna puunikerdaja (Christian Ackermanni töökoda?)
Dateering: 17. sajandi lõpp
Mõõtmed: kõrgus 200 cm, laius 185 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tekst tekstitahvlil ei ole loetav
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tolmune, kiri tekstitahvlil säilinud osaliselt ega ole loetav
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): nelinurkse vapikilbi kuldsel väljal jookseb ülalt paremalt diagonaalselt alla kolm sinist triipu. Vapikilbile toetub kroonitud turvisekiiver, millelt kõrguvad kaks jaanalinnusulge: parempoolne- kuldne, vasakpoolne- sinine. Vapikeebi moodustab kuldne akantusornament. Vapikilbi all paiknevast tammekännust hargnevatele oksaharudele on kinnitatud väiksed perekonna-vapid. Draperiina kujundatud tekstitahvlit hoiavad kummaltki poolt putod. Tahvli hõbedasele põhjale musta gooti kirjaga kantud tekst on säilinud vaid osaliselt ja ei ole loetav. 2003. konserveeritud Tallinna Toomkiriku vappepitaafide konserveerimistöökojas.