Mälestise nimi Karikas, C.M.Stahle, 19.saj. I pool (hôbe)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Peterburi nimeka kullassepa poolt valmistatud, ajastuomase kunstilise kujundusega ja kirikulooliselt huvipakkuv sakraalese historitsismiajast 19. sajandist.

Nimetuse täpsustus: Karikas. C. M. Stahle, 1844 (hōbe).

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1973 - vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 633. Varastati septembris 1983

Materjal: hõbe.
Tehnika: graveeritud, kohrutatud, kullatud.
Autor, valmistamise koht: Peterburi kullassepp Carl Magnus Stähle (Stahle)
Dateering: 1844
Mõõtmed: kõrgus 34, 9 cm, kupa Ø 13, 7 cm, jalami Ø 17, 3 cm, kaal 1157 g (inventariseerimisandmeil, 1979)
Märgid (meistrimärgid): põhja all hõbedamärgid: Peterburi linnamärk (ristatud ankrud); 84; CMS; proovimeistrimärk Д.T/18(44); kaalutähis: 2 loodi 80 ¼ Sol
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): annetustekst gooti kirjas (vööna ümber kupa): Elisabeth Nicolay Wilhelmine Maria Kinder des Kirchen vorstehers Peter v. Glehn (inventariseerimisandmeil, 1979)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): jalam pooleldi lahtine (inventariseerimisandmeil, 1979)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Suur rohke eklektilise dekoori ja avarduva huuläärega karikas,
tekstivöönd kupa ülemisel kolmandikul; jalami servas nöörvööt, jalam toetub kolmele akantusjalale. Dekoorilt sarnaneb kannudega (reg. nr. 14893, 14894)
Varastati septembris 1983
Stähle, Carl Magnus (sünd.1800, teadaolevalt tegutses kuni 1863), kullassepp Peterburis (meister 1830-1849), 1849 töökoda