Mälestise nimi H. R. v. Engdese vapp-epitaaf, 17. saj. lõpp (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf, Vappepitaaf.

autor, valmistamise koht, dateering: 18. sajandi algus
mõõtmed: kõrgus ca 180 cm, laius ca 80 cm
märgid ja kirjed: -
eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid, jms.): tolmune
täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid, jms.): palmitüvelt hargnevatele lehtedele on kinnitatud vertikaalselt väiksed perekonnavapid. Allosa keerdub ümber tüve ja alumiste lehtede hõbedane lint, mille mustas gooti kirjas tekst ei ole praeguses seisundis loetav. Palmipuu keskel paikneb Bremeni perekonna vapp.
Selle all ( ülalt alla) : 1. Risbieter // vapikilp puudub; 2. Ungern-Sternberg // Taube; 3. Delwig // Fahrensbach

Lääne pool:
Tundmatu sugupuu
märgid ja kirjed: -
täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid, jms.): palmitüvelt hargnevatele lehtedele on kinnitatud vertikaalselt väiksed perekonnavapid. Allosas keerdub ümber tüve ja alumiste lehtede hõbedane lint, mille tekst ei ole praeguses seisundis loetav. Keskel paiknenud vapikilp puudub. Selle all ( ülalt alla) : 1. Lohde // Meks; 2. Rosen // Stael von Holstein; 3. Tiesenhausen // vapikilbi fragment

Mälestise asukoha kirjeldus

Kooriruumi põhjaseinal. Vt. Lisa – vappepitaafide paiknemine (2005): nr. 9; konserveerimiseks maha võetud.

Asukoht: kooriruumi põhjaseinal. Vt. Lisa – vappepitaafide paiknemine (2009): nr. 9

Muinsuskaitse all alates 1973. aastast – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 245
Reinhold von Engdes (1645-1702) – Harjumaa meeskohtunik, Rootsi kortermeister; Visusti mõisa pärushärra

Materjal: puit, hõbe.
Tehnika: polükroomia.
Autor, valmistamise koht: tundmatu Tallinna puunikerdaja (Christian Ackermanni töökoda?)
Dateering: 18. sajandi algus (umbes 1701 -1702)
Mõõtmed: kõrgus ca 200 cm, laius ca 200 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti tolmune, värvi- ja puidukahjustusi
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): nelinurkse vapikilbi hõbedasel väljal horisontaalselt kolmesakmeline must müür. Vapikilbile toetub kroonitud turvisekiiver. Vapikeebi moodustab kuldne-hõbedane akantusornament. Vapp-epitaafi külgedel seisavad hõbedases turvises sõdurid helle-bardiga. Ovaalne tekstitahvel on ümbritsetud stiliseeritud taimornamendist ja militaarsest atribuutikast. Hõbedase tahvli mustas gooti kirjas tekst ei ole praeguses seisundis loetav. Vappepitaafi juurde kuuluvad kaks palmikujulist sugupuud, millele on kinnitatud väikesed perekonnavapid.