Mälestise nimi J. Baghuffudi (Baggehufvudi) vapp-epitaaf, Chr. Ackermann, 1702 (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf, Vappepitaaf.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Tallinna Toomkiriku unikaalsesse vappepitaafide kogusse kuuluv ajastuomase kujundusega nikerdkunstiteos barokiajast 18. sajandi algusest.

Rootsi rittmeister Johan von Baghiyweti (Baggehufwudti) vappepitaaf.

Pikihoone põhjaseinal. Vt. Lisa – vappepitaafide paiknemine (2005): nr. 1

Asukoht: pikihoone põhjaseinal. Vt. Lisa – vappepitaafide paiknemine (2009): nr. 1

Muinsuskaitse all alates 1973. aastast – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 251
Johan von Baghiywet (Baggehufwudt) (1652-1702) – Rootsi rittmeister.

Materjal: puit, hõbe.
Tehnika: polükroomia.
Autor, valmistamise koht: Christian Ackermann (?)
Dateering: umbes 1702
Mõõtmed: kõrgus 218 cm, laius 212 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kiri tekstitahvlil säilinud osaliselt:
Johann Baghiywet........gebohren
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tolmune, kiri tekstitahvlil osaliselt hävinud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): neljaksjaotatud vapikilbi parempoolsel ülemisel ja vasak-poolsel alumisel jaotusel sinisel väljal hõbedane jäärapea ja kolm kuldset kuusnurkset tähte. Vasakpoolsel ülemisel ja parempoolsel alumisel jaotusel hõbedasel väljal hellebard ja kaks punast roosi. Vapikilbile toetub turvisekiiver, millelt kõrguvad paabulinnusuled. Vapikeebi moodustab kuldne-hõbedane akantusornament. Vappepitaafi külgedel seisavad antiikrõivais figuurid: paremal - sõdur, vasakul - Athena. Vapikilbi all paikneb militaarsest atribuutikast ümbritsetud tekstitahvel, mille all hõbedaste tiibadega keerub ja külgedel pasunat puhuvad inglid. 2004. konserveeritud Tallinna Toomkiriku vappepitaafide konserveerimise töökojas.