Mälestise nimi Elamu Paides Tallinna t. 31

Inspektor: Muinsuskaitseameti Järva maakonna vaneminspektor, Karen Klandorf

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Elamukompleks, Elamu, Eramu, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Paidele tüüpiline 19. s. elamu.

Mälestise kirjeldus

Madal ühekorruseline palkmaja kõrge kivist poolkelpkatusega, seinad vooderdatud laiade laudadega. Esifassaadi] hilisklassitsistlik, sammasportikusena kujundatud sissekäik, geomeetrilise nikerd-dekooriga välisuks ja piirdelauad, aknaraamistused, nurgaliseenid
Interjööris on säilinud talalaed ja nikerdatud tahveluksed piirlaudadega. - Õueansamblis väike rõhtpalkidest, kivikatusega saun-pesuköök ja ait (hiljem on sellega liidetud uus elumaja krundi nurgal).
(A.Lass, Eesti Arhitektuur)

Ehitatud 19.s. Sarnasus detailides 1848 ehitatud kaubahooviga viitab arh. J. G. Mühlenhausenile