Mälestise nimi R. A. v. Kaulbarsi vapp-epitaaf, 18. saj. (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf, Vappepitaaf.

Maanõunik Reinhold August von Kaulbarsi (1767-1846) vappepitaaf.

Kooriruumi põhjaseinal. Vt. Lisa – vappepitaafide paiknemine (2005): nr. 19

Asukoht: kooriruumi põhjaseinal. Vt. Lisa – vappepitaafide paiknemine (2009): nr. 19

Muinsuskaitse all alates 1973. aastast – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 260
Reinhold August von Kaulbars (1767-1846) – maanõunik, Rootsi rittmeister, Vene vanemleitnant; Rägavere ja Mõdriku mõisa pärushärra.

Materjal: puit, hõbe.
Tehnika: polükroomia.
Autor, valmistamise koht: tundmatu Tallinna puunikerdaja
Dateering: 19. sajandi keskpaik (umbes 1846)
Mõõtmed: kõrgus 190 cm, laius 180 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tekstitahvlil kuldses kirjas: Reinhold August Freiherr von Kaulbars
aus Königl. Schwedischen Diensten als Rittmeister, aus Kayserl. RuSSischen als Ob-
rist Lieutenant verabschiedet Ehstlandischer Landrath u: Ritter des St. Stanis-
laus Ordens IIter u:des Vladimir Ordens IVter Classe. Erbherr zu Raggafer
u: Mödders: Geb. in Stralsund den 21. August 1767 n: St:
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tolmune
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): vappepitaafi keskel paikneb
neljajaotuseline vapikilp: 1) ülemine parempoolne väli on horisontaalselt jaotatud kuueks, ülemisel sinisel kuldne rist, selle all triibud: kuldne, punane, kuldne, punane; alumisel sinisel kaks kuldset krooni. 2) ülemine vasakpoolne väli jaotatud viieks: ülemisel punasel kuldne lõvi nooltega; selle all kuldne lainetav triip, punane triip, kuldne lainetav triip; alumisel sinisel kaks kuldset krooni. 3) alumisel parempoolsel kuldsel väljal kolm sinist ümmargust muna. 4) alumisel vasakpoolsel sinisel väljal neli hõbedast diagonaaltriipu, äärmistel üks sinine muna, keskmistel kummalgi viis.
Vapikilbi keskel ovaalne keskvapp, mille punasel väljal jookseb diagonaalis vasakult paremale sinine vöö hõbedase kalaga (ahven?), punasel väljal kaks hõbedast viieharulist tähte. Vapikilbile toetub keskel kuldne kroon, servadel poolpöördes keskele kaks turniirikiivrit: parempoolse kroonilt kõrguvad jaanalinnusuled (punane, valge, sinine), vasakpoolselt punane ja kuldne lipp. Vapikilpi toetab kummaltki poolt hobune, servadel militaaarne atribuutika (lipud, odad, pasunad jne.). Vappepitaafi allosas kuldse kirjaga tekstitahvel. 2000. konserveeritud Tallinna Toomkiriku vappepitaafide konserveerimistöökojas.