Mälestise nimi Juuru pastoraadi piirde-müürid

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Pastoraadikompleks, Rajatis, Piire, Ehitiste liigid, Rajatis, Piire, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Ajaloolise pastoraadihoone piirde tüüp.

Mälestise kirjeldus

150 m pikkune, kolmest osast koosnev, saviga seotud paekividest laotud piirdemüür. Ümbritseb pastoraadikompleksi, mis paikneb kiriku vahetus läheduses, kuid moodustab siiski eraldiseisva ansambli.

Mälestise ajalugu

Pastoraadi peahoone on ehitatud 18. sajandi lõpus. 19. sajandil on hoonet täiendatud juurdeehitustega. Ansamblituumikut ümbritsev piirdemüür on tõenäoliselt rajatud 19. sajandil. Pastoraadi ajalooline saksakeelne nimetus on Pastorat Jörden. Pastoraadis on sündinud üks esimesi eesti keele ja folkloori uurijaid Arnold Friedrich Johann Knüpffer (1777-1843).