Mälestise nimi Maidla mõisa piirdemüürid

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Rajatis, Piire, Ehitiste liigid, Rajatis, Piire, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

19. sajandi alguses ajastule iseloomulikult klassitsismi võtmes välja ehitatud vabakujulise planeeringuga mõisaansambli tuumiku vahetusse lähedusse kuuluvad piirdemüürid.

Mälestise kirjeldus

Lubimördiga seotud paekivist müüritis, mis ümbritseb mõisa aednikumajaga piirnevat territooriumi. Müüri kõrgus varieerub meetrist kuni kahe ja poole meetrini. Mõisa aednikumaja ning mõisa vahelisel alal on piirdemüür jagatud lõikudeks, mida üksteisest eraldavad laiemad postid. Osaliselt on piirdemüür säilinud ka pargi idapiiril.

Ümbritseb Maidla mõisa aednikumajaga liituvat territooriumit. Osaliselt säilinud ka pargi ida osas.

Ehitatud 19. sajandil peamiselt mõisa puu- ja köögiviljaaia piirdeks.