Mälestise nimi Maidla mõisa ait-kuivati

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

19. sajandi algusele iseloomulikult klassitsistlikus võtmes välja ehitatud vabakujulise planeeringuga mõisaansambli tuumikusse kuuluva ait-kuivati näide. Hoone müürid markeerivad tema erandlikku kuju.

Kirjeldus

1,5-korruseline poolkelpkatusega krohvitud kivihoone. Hoone lõunapoolsel fassaadil on viilkatusega väljaehitus, mille katuse kohal kõrge korsten. Juurdeehitusel on sümmeetriline fassaad, ümaraknaga viiluväljal. Hoone avad on ääristatud punaste tellistega. Hoone põhjapoolses otsas asus varem põhimahuga nurga all liitunud hooneosa, mis on tänaseks hävinud.

Ehitatud 19. sajandi esimesel poolel või sajandi keskel. Hiljem lisatud juurdeehitusi.

Kaitsevööndi moodustab 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist.