Mälestise nimi Maidla mõisa laut

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Laut, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Laut, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

19. sajandi algusele iseloomulikult klassitsistlikus võtmes välja ehitatud vabakujulise planeeringuga mõisaansamblisse kuuluva laudahoone näide. Hoone müürid rikastavad mõisamiljööd ja kirjeldavad ehitusajalugu.

Mälestise kirjeldus

Pikk 1,5-korruseline kivihoone, mille põhjapoolse otsa kohal on viilkatus puitlaudisega kaetud viiluväljaga ja lõunapoolse otsa kohal oli kelpkatus. Väravaavad hoone otsas ja küljel on kaetud lihtsa paekivist sillusega. Aknaavad külgedel on ääristatud dekoratiivse tellisraamistusega.

Ehitatud 19. sajandi esimesel poolel või sajandi keskel.

Kaitsevööndi moodustab 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist.