Mälestise nimi Kehtna mõisa valitsejamaja
Ehitisregistri ehitis vallamaja (109026508)

Mälestise tunnus

Maastikuliselt hästi planeeritud ja 18.sajandil harva esineva vabakujunduslikku mõisansamblisse kuuluv hoone.

Mälestise kirjeldus

Ühekordne, krohvitud paekivihoone, väljaehitatud katusekorrusega , viilkatusega. Avad pealt ümarkaarsed. Otsaviilus 2 segmentkaarset dekoratiivkarniisiga akent, selle peal ümaraken.
Katusekorrusele ehitatud mittesobiva suuruse ja kujuga vintskapp. Uksed mittesobivad vanale hoonele, samuti plastkonstruktsioonil aknad.

Mälestise ajalugu

Ehitatud 19.sajandil. Mõisa ajal olnud valitsejamaja, hiljem Kõrgema kodumajanduskooli kasutuses ja ENSV ajal Kolhooside Esimeeste Ettevalmistamise Põllumajanduse Keskooli abiruumid. Nüüd asub hoones vallavalitsus.

Objekti asukoht ja kaitsevööndi ulatus: vaata lisa 1