Mälestise nimi Kehtna mõisa meierei
Ehitisregistri ehitis Meierei (120278017)

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Tootmishoone, Meierei, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Meierei, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Maastikuliselt hästi planeeritud, arvukate kõrvalhoonetega, vabakujunduslikku mõisansamblisse kuuluv hoone. Historitsistliku majandushoone silmapaistev näide.

Mälestise kirjeldus

Historitsitlik, 2-korruseline, tahutud maakivist ja paekivist krohvitud ehitis. Kaetud viilkatusega katendiks praegu eterniit. Sümmeetrilise fassaadilahendusega keskosas kõrge kolmnurkfrontooniga. Pealt ümarkaarseid aknaid kaunistavad ehisraamistikud. Hoone nurgad on paekivist, kvaaderdusega. Seinapinnad liidendatud eenduvate ja taanduvate pindadega. Sees tellisvõlvik terastaladel.

Ehitatud 19.sajandi lõpul v 20. s algul.

Meierei kuulub mõisa kompleksi. Kaitsevöönd 50 meetrit.