Mälestise nimi Angerja linnuse varemed vallikraaviga

Ehitised, Ehitiste liigid, Kindlustus, Linnus, Vasallilinnus, Ehitusperioodid, Enne 1520.

Tüüpilise 15.s. kindlustatud majalinnuse asukoht.

Mälestise kirjeldus

Pikliku torni taolise massiivse, kahe ruumiga paekiviehitise mõõtmed on 18,1x13,6m. Keskaja lõpul ehitati O- poole juurde kolmas ruum. Korruseid on kaks, lisaks kelder. Põhilised kaitseehitised olid tugev ringmüür ja muldvallid koos vallikraaviga. Peahoone oli ehitatud elamuna (põhikorrusel suured aknad, sissepääs maapinnalt, meetrilaiune müüritrepp O-seinas), kuid müürid on siiski linnusetaoliselt üle 2m paksud. Oli juba 1700 paiku varemeis.

Mälestise ajalugu

Rajatud 15.s. alguses, laiendatud 15.s. keskel. 1451-55 oli Saksa ordu valduses, kes läänistas selle Brun Wetbergile. Nähtavasti sel ajal ehitati majalinnus lõplikult välja.