Mälestise nimi Hageri kirikuaia piirdemüür

Seisund: hooldamata

Kirikuaia piirde tüüpiline näide

Mälestise kirjeldus

Piirdemüür lautud maakividest, kaetud paeplaatidega, sideainena algselt kasutatud lubimörti. Antud kujul ümbritseb piirdemüür kirikaega lääne küljest ning loode ning edela nurkadest. Põhja ning ida küljel müür lagunenud u. poole meetri kõrguseks valliks. Põhjakülje idapoolses osas müür puudub täielikult, antud lõigus markeerib kirikaja piiri hooldekodu laudadest aed. Antud piirkonnas on otseselt aia taha jäävat pinnast märgatavalt tõstetud. Kirikuaia lääneküljel kolme, pealt kaartega suletud, avaga väravaehitis. Väravad sepistatud.

Ehit. 19.s.

Kaitsevööndi piirid näidatud KKT juurde lisatud skeemil.