Mälestise nimi Konuvere mõisa park

Piirkonna tüüpilise mõisansambli vabakujundusliku pargi näide.

Mälestise kirjeldus

Vabakujulise planeeringuga ~3 ha, park koosneb esi- ja tagaväljakust ning pargi lääneosas olevast pargialast.
Sirge sissesõidutee on orienteeritud peahoone keskteljele. Esiväljak on lage ala, mida ääristavad üksikpuud ja puuderead. Väljakust läände jäävat pargiosa ümbritseb kahest küljest kaherealine põlispuude pärna-tamme allee. Kunagi asus siin puuviljaaed.
Hoone tagune pargiala koosneb mitmest muruväljakust. Park laskub siin terrassidena jõeni. Terrassilist kujundust oli püütud rõhutada madalate tugimüüridega. Peahoone tagust pargiosa ilmestavad vana põlispuud. Piki pargi lõunaserva suundub lühike vahtraallee.
Põhilise pargipuistu moodustavad pärnad, tammed ja vahtrad. Tähelepanuväärsed on pargi idaosas kasvavad vanad künnapuud.

Rajatud 19.s. eri aegadel, kus on selgelt eritatav algne vanim regulaarne pargikujundus.