Mälestise nimi Skulptuur «Tuvi», R. Kuld, 1975 (klaasplast)

Kunst, Objekt, Skulptuur.

Mälestise tunnus

Kaitse alla võetud tuntud eesti skulptori Riho Kulla ringhäälingu-temaatiline monumentaalskulptuur, vormilt ja materjalikäsitluselt ainulaadse dekoratiivplastika näitena

Arhiivimaterjalid TKVA-s

Eesti Raadio skulptuuri "Raadiotuvi" kinnitusankrute rehnilise seisukorra uuring. Koostanud PB Sille OÜ (Helli Tammaru). TLPA MO f. 12, s. 643.
Eesti Raadio hoone skulptuuri "Raadiotuvi" restaureerimise programm. Koostanud AS Liilo (V. Filantchuk). TLPA MO f. 12, s. 650.

Materjal: klaasplast, teras, puit.
Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: Riho Kuld, Tallinn, Balti Laevaremonditehas
Mõõtmed: kummagi tiiva pikkus ca 5,5 m, h 1,7 m
Märgid (meistrimärgid): puuduvad
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Valmistatud klaasplastikust, pealispind kaetud lihvitud polüestervaigust kihiga, mis on valgeks toneeritud titaanoksiidiga. Skulptuur tehtud teraspuitkarkassile, kinnitatud seinale sepisankrutega. Restaureeriti 2004.a, sh vahetati sisekarkass ja kinnituskonstruktsioon (metallist)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Skulptuur “Raadiotuvi” on paigaldatud Gonsiori tn 21 Raadiomaja Valge saali hoonetiiva välisnurga külge peasissekäigu poolel. Stiliseeritud tuvi tiivad kumerduvad üks üles- ja teine allapoole. Neile vormitud reljeefsed poolringid sümboliseerivad eetrilevi. Skulptuur on valmistatud autor Riho Kulla kavandi alusel, mis võitis 1975. a. Eesti kujurite konkursi. Taies valmistati mudeli järgi endises Balti Laevaremonditehases. Hoone nurgale kavandatud omapärane, voogava vormiga “Raadiotuvi” on valmistatud modernsest materjalist - klaasplastikust ja on dekoratiivplastikas ainulaadne nii vormi- kui materjalikäsituselt.