Mälestise nimi Vana-Vigala mõisa ait
Ehitisregistri ehitis laohoone,kohvik (109020076)

Mõisa majandushoonete kompleksi kuuluva aida näide.

Mälestise kirjeldus

Vana-Vigala aidahoone on ühekordne ülekrohvitud, viilkatusega paekiviehitis, pikkus ligemale 70 m. Katusekatte materjaliks on väiksetahvliline eterniit. Katuse lääneküljel paiknevad vintskapid. Hoone fassaadi ilmestavad järjestikused väikeseruudulised aknad ning eendatud ja konsoolidele toetatud kinniehitatud räästakasti. Aida peahoonepoolsel otsaviilul annab hoonele dekoratiivset ilmet vahvärkkonstruktsioon.

Mälestise ajalugu

Vana-Vigala mõisa majandusõuel paiknevad aidad ja tallid uuendati 1864. aastal Berliini arhitekti Wiedemanni plaanide alusel.

Mälestise kaitsevöönd hõlmab ala 50 m mälestise väliskontuurist.